Waarom Wassen Best Leuk Kan Zijn

Wassen blijft natuurlijk een beetje een saai klusje. Het duurt lang, het maakt geluid, en je bent zowel ervoor als erna er nog mee bezig. Maar wist je dat wassen super grappig kan zijn? 

Huisdieren

Huisdieren zijn sowieso super grappig, maar helemaal als je de was aan het doen bent. Dieren snappen vaak niet precies wat er gebeurt en reageren daarom anders op hele normale dingen. Zoals bijvoorbeeld de hond die je hier ziet. Simpele natuurkunde, zou je denken, maar het arme beestje valt toch met z’n snufferd op de grond…

Friends

De serie Friends kennen we natuurlijk allemaal, en dit is misschien wel een van de bekendste scènes uit de hele serie. Ross en Rachel zijn samen de was aan het doen, lekker op z’n Amerikaans in een gezamenlijke wasruimte. Ross doet hier precies wat we van hem gewend zijn: (bijna) alles verkeerd aanpakken en voor veel gênante momenten zorgen. Het hele filmpje vind je trouwens hier

Drogen

Veel mensen hebben naast een wasmachine ook een droger, of een wasdroogcombinatie. Superhandig, maar wat nou als je dat niet hebt? Je kunt natuurlijk je was ophangen en wachten tot het droog is, maar in de wintermaanden kan dat wel even duren. Waarom zou je niet je eigen mini droger maken? Alles wat je nodig hebt is een kleerhanger, wat ruimte en… een föhn?

Big Bang Theory

Nog zo’n serie die de meeste mensen wel kennen is de Big Bang Theory, en een van de decors waar veel scènes zich afspelen is het washok in de kelder van het gebouw. Deze scène gaat niet helemaal over wassen, maar wel over de was opvouwen: Sheldon heeft een handige manier gevonden om t-shirts netjes op te vouwen. 

Oeps!

Dit probleem kennen we allemaal. Je bent een lekkere hete was aan het draaien met beddengoed en handdoeken, maar net als je dat ene shirtje klaar wil leggen voor je volgende wasje, realiseer je je dat je een grote fout hebt gemaakt. Als het shirtje later op miniatuurformaat uit de wasmachine komt, kun je nog maar één ding doen: er heel erg hard om lachen. 

Nog meer dieren

We begonnen met een hond, dus eigenlijk moeten we dan eindigen met een kat. Katten zijn heel behendig, maar juist daarom overschatten ze zichzelf nog wel eens. Bijvoorbeeld bij het springen van een vensterbank, of bij het achterna zitten van een laserlampje, maar ook tijdens het klimmen in een droogrek! Gelukkig komen ze altijd weer op hun pootjes terecht.