Waar moet je grijze was bij? Het bij de witte was, maar dan heb je kans dat de kleuren van je witte wasgoed vervagen. Het kan bij de bonte was, maar dan kunnen kleuren naar je grijze was overlopen. Of toch maar bij de zwarte was? Dit is alles wat je moet weten over je grijze was.

Grijze was bij de zwarte was

Donkergrijze was kun je het beste bij de zwarte was doen. Zelfs als de zwarte kleding was wat afgeeft, zie je dat amper als het grijs donker genoeg is. Let wel op dat je dit alleen doet bij volledig grijze kledingstukken, en niet als er lichtgrijze, witte of gekleurde details in zitten. Dan kan er als nog kleurverloop optreden. Egaal donkergrijze was kan prima bij de zwarte was.

Grijze was bij de witte was

Lichtgrijze was kan het beste gewoon bij de witte was, maar hier zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Zorg er in elk geval voor dat de grijze kleding al een paar keer is gewassen, zodat je zeker weet dat het niet afgeeft. Lichtgrijze was met roze details kun je beter met de bonte was meewassen. Donkergrijze was kan beter bij de zwarte was.

Grijze was bij de bonte was

Heb je een kledingstuk dat bestaat uit meerdere tinten grijs? Dan kun je het het beste meewassen met de bonte was. Je loopt namelijk het risico je witte was grijzig wordt als je er te donkere kleding in meewast, en andersom geldt dat ook: zwarte was kan afgeven op het lichte grijs van je kleding. Grijze was met gekleurde details kan sowieso beter mee in de bonte was.

Grijze was bij de grijze was

Heb je een groot gezin? Dan is de beste manier om je grijze was te wassen te wachten tot je een wasmachine vol andere grijze was hebt. Je loopt dan het minste risico dat de kleuren in elkaar overlopen.