Waar moet je grijze was bij? 

Wit bij wit, zwart bij zwart, bont bij bont. Hartstikke logisch. Maar waar moet je grijze was bij? Je wil niet dat het je witte was verpest, maar ook niet dat het donkerder wordt door het bij je zwarte was te doen. Het antwoord? Je grijze was moet bij…

Grijze was bij witte was?

Je kunt grijze was bij je witte was doen, maar hier moet je wel goed uitkijken. Een foutje is namelijk snel gemaakt. Is het lichte grijze was, of is het al vaal? Dan kun je het best bij je witte was doen. Maar als je twijfelt, doe het dan vooral niet. Dan zijn er andere, betere opties. 

 

 

Grijze was bij zwarte was?

Zwarte was kan wat afgeven, en als je een lichtgrijs shirtje bij je zwarte was doet, kan dat vervelende gevolgen hebben. Grijs kan best bij zwart, maar het werkt het best als het wat donkerder grijs is. Doe ook alleen egale grijze kleding bij je zwarte was. 

 

 

Grijze was bij bonte was? 

Je grijze was bij je bonte was doen is de veiligste optie. Vooral als er verschillende kleuren grijs in je kleding zitten kun je het het beste bij de gekleurde was doen. Was grijze kleding de eerste keer nog wel even apart, voor de zekerheid. 

 

 

Dus waar moet je grijze was bij? 

Dat hangt er dus maar net vanaf. Lichtgrijze was kan bij de witte was, donkergrijs bij zwart. Het veiligste is echter gewoon je grijze was bij de bonte was doen. Of, nog beter: wacht met wassen tot je genoeg grijze was hebt om een trommel te vullen. Maar doe geen halve grijze was, dat is weer zonde van het water, en bovendien slecht voor je portemonnee én het milieu. 

Wist je trouwens dat je veel dingen beter niet in je wasmachine kunt stoppen?