6 Dingen Die Je NOOIT In De Wasmachine Moet Doen

Mensen doen de gekste dingen in de wasmachine. Soms per ongeluk, soms expres. Het probleem is: die dingen kunnen daardoor kapot gaan, of zelfs je wasmachine kapot maken! Hier zijn 6 bizarre dingen die je NOOIT in je wasmachine moet stoppen. 

1. Sleutels

Iedereen heeft wel eens z’n sleutels in z’n broek gelaten, en vervolgens die broek in de was gegooid. Niet zo’n probleem, als de sleutels tenminste IN je broekzak blijven zitten. Maar tijdens een lange wasbeurt kan het goed zijn dat ze op een gegeven moment uit je broekzak vallen, en vervolgens op eigen houtje gaan ronddobberen in de wasmachine. Het resultaat: een enorm kabaal, gaten in je kleding en in het ergste geval zelfs een kapotte trommel. De sleutel tot succesvol wassen is dus: haal je sleutels uit je broekzak!

 

 

2. De deurmat

De deurmat in je wasmachine? Waarom ook niet, zou je denken. Hij wordt snel vies door al die schoenen die er elke dag weer op stappen, en het is verleidelijk hem af en toe even in de trommel te gooien. Veel deurmatten hebben echter een rubberen onderlaag, zodat ze goed op hun plek blijven liggen. Dat rubber laat echter makkelijk los. Als er genoeg rubber langs het filter komt, kan het de pomp onherstelbaar beschadigen. Gewoon buiten uitkloppen, dus. 

3. Waterdichte kleding

Waterdichte kleding is super handig. Je kunt ermee door de regen wandelen zonder dat er ook maar een spatje op je gewone kleren komt. Dat komt doordat er een speciaal waterafstotend laagje op de kleding zit. In een regenbui overleeft dat laagje het wel, maar twee uur in een natte trommel is iets te veel van het goede. Grote kans dat je waterdichte kleding na een wasbeurt dus helemaal niet meer waterdicht is. Zonde, toch?! 

4. Sportschoenen

Wist je dat de meeste schoenen gewoon in de wasmachine kunnen? OK, je moet niet je nette schoenen of je Uggs proberen, maar sneakers kunnen vaak gewoon in de was. Dat maakt het verleidelijk om ook je sportschoenen in de wasmachine te doen, maar dat is dan weer een superslecht idee. Sportschoenen kunnen namelijk krimpen, net zoals gewone kleren. Kijk dus goed of de schoenen een waslabel hebben dat zegt dat ze in de trommel mogen, en was ze apart van elkaar in een kussensloop. Vergeet ook niet eventuele inlegzolen eruit te halen. 

 

 

5. Haar

Heb je een huisdier? Dan weet je dat er letterlijk OVERAL haren zitten. Die komen uiteindelijk ook in de wasmachine terecht. Je weet waarschijnlijk van het doucheputje wel wat er gebeurt als je een natte bol met haren door een kleine opening wil spoelen: het komt vast te zitten. Dat gebeurt ook binnenin je wasmachine. Het resultaat: vastlopende pompen, water dat niet wegspoelt, of zelfs lekkage. Huisdieren zijn leuk, maar pas op dat je niet te veel van ze in de wasmachine doet. 

6. Huisdieren

Haha, huisdieren. Wie stopt er nou een kat of een hond in de wasmachine? Nou… het verbaast je misschien, maar er zijn verhalen van mensen die het wel degelijk hebben geprobeerd. Laten we het voor eens en voor altijd duidelijk zeggen: stop NOOIT een dier in de wasmachine. Ook niet voor eventjes, ook niet voor de grap, en al helemaal niet als het serieus bedoeld is. Dat we dat maar gezegd hebben 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Elke week de beste tips, de leukste filmpjes en de nieuwste comments in je mailbox? Schrijf je nu in!