Wasmachines met een 6kg of 7kg vulgewicht zijn perfect voor kleine huishoudens. Je hebt dan geen enorme trommel nodig om al je wassen erdoorheen te draaien. Het voordeel is dat deze kleinere wasmachines vaak ook wat goedkoper en zuiniger zijn. Dit zijn de beste 7kg wasmachines voor kleine gezinnen. 

De beste wasmachines voor kleine huishoudens

We gaan in dit artikel uit van een huishouden van ongeveer 1 tot 3 personen. Een wasmachine met een grotere trommelinhoud loont alleen wanneer je deze trommelinhoud ook daadwerkelijk vol krijgt. Een kleine wasmachine bespaart over het algemeen een hoop energie en water. Dat is niet alleen voordelig voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Een kleinere wasmachine kan ook ideaal zijn wanneer je weinig ruimte hebt. De diepte van de wasmachine wordt namelijk bepaald door de inhoud van de trommel. In zulke gevallen kan een bovenlader een oplossing zijn. Hierbij wordt, anders dan bij de gewone wasmachines, de was van bovenaf in de wasmachine gedaan. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld slecht door je knieën kunt. Een bovenlader heeft gemiddeld een inhoud van zo’n 7 kilo. Dus ideaal voor een klein huishouden tot en met vier personen. De beste 7 kilo wasmachines voor kleine huishoudens zijn onder andere de Beko WTV7732XW1 en de Zanussi ZWF71440W.

Daarnaast bestaat er ook nog een mini wasmachine, een kleine wasmachine 3kg. Deze mini wasmachine is voornamelijk bedoeld als aanvulling voor de gewone, (voorlader) wasmachine. Omdat de mini wasmachine zo klein is, leent deze zich perfect om mee te nemen op vakantie. Als je snel even een broek of shirt gewassen wil hebben, hoef je daarvoor dus geen grote was te draaien.

Top 10 kleine wasmachine

De beste kleine wasmachine koop je natuurlijk nadat je hebt bepaald wat jouw wensen zijn. Let hierbij dus op het aantal personen van je huishouden en de gemiddelde frequentie van het aantal wasbeurten. Ook het toerental is een aspect waar je aandacht aan dient te besteden. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een was- drogercombinatie? Dan heeft je wasmachine een minder hoog toerenaantal nodig. De was wordt immers in de droger gedroogd. Op deze manier was je energiezuiniger. Alleen wanneer je geen gebruik maakt van een droger, loont het om een wasmachine met een toerental van 1600 te kopen.

De beste kleine wasmachine die volgens de Consumentenbond de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft, is de Whirlpool FSCR70410. Deze wasmachine heeft een trommelinhoud van 7 kilo en een A+++ label. Een energiezuinige wasmachine dus.
Heb je een iets ruimer budget? Dan benoemde de Consumentenbond de Miele WDB 030 WCS als beste wasmachine. Ook deze wasmachine heeft een trommelinhoud van 7 kilo en scoort extra goed op het gebied van ‘schoon wassen’.

Andere merken die als ‘beste koop’ werden bestempeld zijn onder andere Siemens WM14Q363NL IQ500 , Miele WMG 120 WCS , Samsung WW90J5426FW en de WW70J5426DA, Bosch WAQ28363NL, Zanussi ZWF9147NW, LG FH4U2SMD9 en de Whirlpool FSCR 70410.