Beste wasmachines top 10

Ga je een wasmachine kopen? Dan moet je je eerst goed oriënteren. Er zijn veel verschillende soorten en maten. Wil je bijvoorbeeld 6, 7, 8 of 9 kg vulgewicht? Wil je een bovenlader of voorlader? Alleen een wasmachine of een was-droogcombinatie? En in welke prijsklasse? Wat je ook zoekt, de Top 10 hieronder is handmatig geselecteerd. Dit zijn de beste wasmachines die je nu kunt kopen! 

Bosch WNAT323471

Prijs: € 595,00
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 7 kg

Deze Bosch WNAT323471 wasmachine is een stille, energiezuinige wasmachine voor in elk huis. Met een vulgewicht van 7 kg is het niet de grootste, maar met een wastijd die tot 65% korter is dankzij handige programma-opties kun je veel vaker wassen. De Bosch WNAT 323471 is 30% zuiniger dan de hoogste energieklasse A+++. 

Meer info

 

 

Miele WDB030 ECO

Prijs: € 739,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 7 kg

De Miele WDB030 ECO is een zuinige wasmachine met het A+++ energielabel. Je was is in een handomdraai klaar, helemaal met het supersnelwas programma van maar 20 minuten. De Miele WDB030 ECO past het water- en energieverbruik aan op basis van hoe vol je de trommel hebt geladen en heeft een handige antikreuk-functie.

Meer info

Siemens WM14T463NL

Prijs: € 519,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 8 kg

De Siemens WM14T463NL is een slimme, duurzame en stille wasmachine. Hij is maar liefst 30% zuiniger dan het A+++ energielabel. Met een speciaal programma voor sport- en outdoor-kleding en een automatische waterregelaar is de Siemens WM14T463NL van alle gemakken voorzien. Het snelle wasprogramma is 65% sneller dan het normale programma, en het kreukherstelprogramma is een handige extra.

Meer info

 

 

Samsung WW90J6600CW

Prijs: € 599
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 9 kg

De Samsung WW90J6600CW is een flinke wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo. Even snel tussendoor een was draaien? Geen probleem. De nieuwe Samsung wasmachine werkt in slechts 59 minuten een compleet programma af. De EcoBubble technologie maakt het mogelijk om extra te besparen op het energieverbruik, en met een druk op de knop activeer je de BubbleSoak-technologie, die hardnekkige vlekken zonder problemen verwijdert. Jouw wasgoed wordt weer perfect schoon.

Meer info

Zanussi ZWF71440W

Prijs: € 309,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 7 kg

De Zanussi ZWF71440W is een wasmachine met een vulgewicht van 7kg. Voldoende bewegingsruimte in de trommel is een eerste vereiste voor een optimale verzorging van je wasgoed. Met Startuitstel kun je het programma vooraf instellen om te starten over 3, 6 of 9 uur, wanneer het jou uitkomt. Maar het beste aan de Zanussi ZWF71440W is de prijs: met maar 309 euro is het een vrij goedkope wasmachine.

Meer info

 

 

Bosch WAB28160NL

Prijs: € 344,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 6 kg

Ben je op zoek naar een kleinere, goedkopere wasmachine. Dan is de Bosch WAB28160NL een goede keuze. Natuurlijk heeft hij een A+++ energielabel, en de Speedperfect techniek zorgt voor een snelle was. De Bosch WAB28160NL stemt automatisch af hoeveel water er nodig is, zodat je kosten en energie bespaart. Het is de perfecte wasmachine voor kleine gezinnen of alleenstaanden.

Meer info

Miele WCI 770 WPS

Prijs: € 1379,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 9 kg

De Miele WCI 770 WPS is niet goedkoop, maar als je op zoek bent naar een écht goede wasmachine, dan is dit een zeer goede keuze. Een van de vele functies is bijvoorbeeld het inzicht in het waterverbruik, zodat je daarna nog zuiniger kunt wassen. Het scherm geeft tips over hoe je slimmer kunt wassen. De SoftCare-trommel zorgt ervoor dat je was over een dun laagje water glijdt, en zo nergens aan blijft haken. De Miele WCI 770 WPS is een van de beste wasmachines die er te koop zijn.

Meer info

 

 

AEG L6FB84GS

Prijs: € 439,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 8 kg

De AEG L6FB84GS is een zeer degelijke wasmachine. Met de Silent Laundry wasautomaten sta je qua energie- en waterverbruik altijd aan de zuinige kant. De Inverter Motor heeft een lager geluidsniveau, een langere levensduur en maakt betere wasresultaten in minder tijd mogelijk. Hij is ook nog eens 20% zuiniger dan A+++ wasmachines, en met een gemiddelde prijs is het dus een prima koop.

Meer info

Beko WTV7732XW1

Prijs: € 299,-
Energieklasse: A+++
Vulgewicht 7 kg

De Beko WTV7732XW1 is een goedkope, compacte wasmachine. Voor minder dan 300 euro heb je een wasmachine die bijna alles kan wat de duurdere modellen ook kunnen. Een energiezuinige wasmachine, een ingebouwd scherm en een vulgewicht van 7kg. Je hoeft geen wonderen te verwachten van deze Beko WTV7732XW1, maar het is wel een betaalbare wasmachine met goede functionaliteiten.

Meer info

 

 

Indesit IWC 51451 EU

Prijs: € 265,-
Energieklasse: A+
Vulgewicht 5 kg

De Indesit IWC 51451 EU is de enige wasmachine in de Top 10 die geen A+++ energielabel heeft, maar ‘ slechts’. een A+ label. Met een vulgewicht van 5kg is het ook de kleinste wasmachine in de lijst. Maar daardoor is het ook meteen de goedkoopste. Ideaal voor kleine gezinnen of mensen die alleen wonen, of gewoon niet zo vaak wassen. Geen toeters en bellen, wel een schone was.

Meer info